Torsdag 7 oktober var det prisutdelning i tävlingen Agtech Challenge, Hushållningssällskapets Innovationstävling, där Fieldgofer 2.0 varit en av de 15 tävlingsbidragen. Fieldgofer, första versionen, togs fram i ett projekt inom Agro Sörmland. Team Fieldgofer består av Karola Reuterström, Mattias Larsson och Per Frankelius.

Förstapriset, i form av 150 000 kronor i prispengar, gick till Ekobot som utvecklar en självkörande robot som ska rensa ogräs i lök. Alla 15 bidragen, där Fieldgofer 2.0 ingick, kan dock ses som vinnare eftersom de redan har fått 160 000 kronor var i statlig medfinansiering för att utveckla sina koncept.

En liten extrabonus var att Fieldgofer tog hem andraplatsen när allmänheten fick rösta fram sina favoritbidrag (dessa ingick inte i juryns poängbedömning).

Här är mer information om Fieldgofer: https://www.youtube.com/watch?v=kV_SDwJfMdM

Prisutdelningen tilldrog sig på Vreta kluster men sändes även digitalt, här kan ni som vill se hela ceremonin.

Alla var glada att kunna ses fysiskt igen och det var mingel och feststämning. På foton ser ni Karola Reuterström, lantbrukare och Per Frankelius, forskare, den tredje medlemmen i teamet Mattias Larsson fångade vi inte på bild tyvärr. Med på foto från tillställningen syns också Cilla Krantz, Agro Sörmland.